Що замовити у ресторанах «Живої води»: улюблені страви наших відвідувачів

Що замовити у ресторанах «Живої води»: улюблені страви наших відвідувачів

Закарпаття відоме своєю ситною, вишуканою та надзвичайно смачною кухнею. У спа-готелі«Жива вода» є два ресторани — європейський та український, де ви можете у цьому переконатися! 

Особливості закарпатської кухні

Хоча ми готуємо не тільки страви закарпатської кухні, любов більшості туристів завоювали саме вони. Адже на відпочинок в Закарпатті у тому числі приїздять за новими смаковими враженнями. 

Закарпатська кухня формувалася протягом багатьох століть. Вона увібрала в себе кулінарні традиції багатьох країн — колишніх Австро-Угорщини та Чехословаччини, Румунії. А ще Німеччини, Польщі та Ізраїлю. Саме тому закарпатську кухню називають «мультикультурною». Страви тут дуже колоритні, кожна страва має свою особливість. А ще ви не знайдете тут дивних смаків, тому що закарпатська кухня проста та водночас дуже смачна. Розкажемо більше про закарпатські страви, які ми готуємо у готелі «Жива вода». Гості у захваті!

Банош

Банош — це гуцульська страва з кукурудзяної муки з додаванням вершків. Ми подаємо цю страву з надзвичайно смачними білими грибами, які збираються на гірських склонах Карпат. А ще традиційно банош можуть подавати зі шкварками, бринзою, смаженою цибулею, бринзою.

Бограч

Представник угорської кухні, який дуже популярний серед туристів на відпочинку в Закарпатті. Основні три складові угорського бограча — м’ясо, сало та гострота. До складу, крім м’яса та сала, входять овочі та квасоля. У нашому готелі бограч вариться на вогні у великому котлі, тому має приємний димний смак. Подаємо угорський гуляш на спеціальній дерев’яній дощечці з 25 мл домашньої самогонки або настоянки з кори дуба.

Через велику любов туристів до бограча, страва закінчується дуже швидко. Тому у вас є можливість спробувати її завжди свіжою.

Грибка юшка з локшиною

Закарпаття — край грибників. Юшка складається зі смачних відбірних грибів та локшини ручної роботи від наших кухарів. 

Форель

Форель у Закарпатті є дуже розповсюдженою рибою. У нас її вирощують у форелевих господарствах. А у 4-зірковому готелі «Жива вода» ми маємо свій власний спосіб приготування цієї смачної риби. Завдяки йому форель стає підкопченою та має надзвичайно ніжний смак. Готуємо рибу на букових дровах, які створюють насичений та ароматний дим. Спочатку на решітки кладемо зелені гілки вільхи, на них викладаємо попередньо мариновану у спеціях та солі форель. Потім накриваємо рибу спеціальним ковпаком та отримуємо золотисту скоринку та приємний копчений смак. До нашої форелі ідеально підходить червоне вино та пиво. Рекомендуємо спробувати, бо це воістину унікальна страва!

Вареники та пельмені

У спа-готелі«Жива вода» ми готуємо вареники та пельмені ручним способом, щоб смак був, «як вдома». Зараз надзвичайною популярністю наших відвідувачів користуються вареники з вишнями соковиті та з легкою кислинкою.

Віденський штрудель

Любителі солоденького ця страва для вас. Тонке тісто та кисло-солодкі домашні яблука, які протушуються разом з вершковим маслом та корицею. Страва подається з кулькою вершкового морозива.

Вина та настоянки

Не є секретом, що Закарпаття відоме своїми винами та настоянками. Ми співпрацюємо з Чизайською виноробною і пропонуємо нашим відвідувачам смачні Чизайські вина за приємними цінами, тому що це місцевий продукт. Туристи у наших ресторанах найчастіше беруть вино не у келихах, а у пляшках, щоб насолодитися цим глибоким смаком. 

А ще популярною є власна медовуха, яка має 27-28 градусів, та настоянка з кори дуба, яку подаємо до бограча. 

Два ресторани у спа-готелі«Жива вода»: український та європейський

У нас функціонують два ресторани, які мають відмінності у розмірах, дизайні, але в обох дуже смачні страви української, закарпатської та європейської кухні. Місця вистачає усім відвідувачам! Запрошуємо і вас спробувати гастрономічне різноманіття Закарпаття у 4-зірковому готелі «Жива вода»!