Зігріваємось узимку правильно: кращі рецепти грогу та глінтвейну

Зігріваємось узимку правильно: кращі рецепти грогу та глінтвейну

Спа-готель «‎Жива вода»‎ запрошує вас на келих глінтвейну!

Пережити морози набагато легше, коли є такі смачні напої, як грог та глінтвейн. Гарячі алкогольні напої з цукром, медом та прянощами із задоволенням п’ють під час зимових свят. Ярмарки, гірськолижні курорти, святкування на відкритому повітрі та затишні зустрічі з друзями взимку набагато тепліші з келихом пряного теплого коктейлю. Тож сьогодні розкажемо більше про найпопулярніші зимові напої, які зроблять ваш відпочинок в Закарпатті ще краще.

Трохи фактів з історії зимових коктейлів

Перше гаряче вино з додаванням цілющих трав та ароматних фруктів з’явилося у Римі. Таким способом давні римляни боролися з застудою. Можна сказати, що так з’явився глінтвейн.

Щодо грогу, то він прийшов до нас з Британії. У XVII столітті моряки британського флоту повинні були вживати пів пінти рому для профілактики цинги та інших захворювань. Але адміралу не подобалося, що моряки знаходяться у стані алкогольного сп’яніння. І він придумав розбавляти ром гарячою або холодною водою з лимонним соком, залежно від сезону. У сучасних рецептах до рому та гарячої води додають прянощі та лимон.

Зараз ці гарячі коктейлі змінилися. З’явилося безліч варіацій та рецептів приготування глінтвейну та грогу. У нашому спа-готелі у зимовий час ми також пропонуємо смачний глінтвейн.

 

Глінтвейн: особливості приготування

Для класичного глінтвейну найкраще підходять червоні сухі або напівсухі столові вина, підігріті до 70-80 градусів. Кип’ятити вино не можна. Є рецепти, де використовують коньяк або ром. За правилами, вміст алкоголю повинен бути не менше 7%. Замість червоного вина іноді використовують біле вино або сидр, тоді глінтвейн має золотистий відтінок. Пити коктейль можуть і ті, хто не вживає алкоголь. Тоді за основу треба взяти брусничний, яблучний або вишневий сік.

Зимовий відпочинок в Закарпатті: рецепт зігріваючого глінтвейну

Вам знадобиться:

  • 1 апельсин;
  • 1 лайм;
  • 1 лимон;
  • 100 грамів цукру;
  • 100 мл води;
  • спеції – 3 зірочки гвоздики, 1 паличка кориці, 1 лавровий лист, 1 щіпка мускатного горіха, 1 стручок ванілі, 1 зірочка анісу;
  • 1 л червоного сухого вина.

 

Спосіб приготування

1. Зніміть цедру з цитрусових.

2. Висипіть цукор у велику каструлю, додайте туди цедру та воду, перемішайте. Поставте на середній вогонь.

3. Додайте спеції.

4. Вилийте вино у каструлю, підігрівайте суміш на вогні, поки цукор повністю не розчинеться.

5. Не доводіть до кипіння та не забувайте помішувати. Напій має бути гарячим.

6. Вимкніть вогонь та накрийте каструлю кришкою. Дайте настоятися 40-50 хвилин.

 

Відпочинок в Закарпатті: рецепти грогу

Зігріваючий напій з Британії складається з рому, до якого додається вода або чай з цукром, лимонний сік та прянощі. Залежно від рецепту можуть додаватися також інші цитрусові або корінь імбиру.

Для грогу радимо обирати витриманий ром. Він може бути навіть недорогим, але від надійного виробника.

Рецепт грогу з чорним чаєм та спеціями

Вам знадобиться:

  • білий ром – 40 мл;
  • цукровий сироп – 20 мл;
  • лимонний сік – 15 мл;
  • чорний чай – 10 мл;
  • лимон – 40 г;
  • гвоздика – 3 шт;
  • кардамон – 3 шт.

 

Спосіб приготування

1. Покладіть у келих 2 дольки лимону, 3 зірочки гвоздики та 3 зерна кардамону.

2. Додайте лимонний сік, цукровий сироп і білий ром.

3. Долийте гарячий чорний чай та розмішайте коктейль ложкою.

 

Незабутній відпочинок в Закарпатті у готелі із власним спа-комплексом – те, чого потребує ваше тіло і душа для розслаблення та відновлення сил. Тут ви можете насолодитися смачним глінтвейном та стравами української і європейської кухні у ресторанах, порелаксувати у лаундж-зоні, попаритися у бані, поплавати у басейні. Більше про дозвілля у спа-готелі «‎Жива вода»‎ читайте на сайті.